(ВІДЕО) У Києві ветерани та військовослужбовці змагаються в Національних Іграх Нескорених

НАЗАД
12 травня 2018 14:21

У Києві проходять змагання Національних Ігор Нескорених 2018 року. Їх офіційне відкриття відбулося зранку на стадіоні «Піонер».

Сьогодні у Києві проходять змагання Національних Ігор Нескорених 2018 року. Їх офіційне відкриття відбулося зранку на стадіоні «Піонер».

Участь у церемонії відкриття взяли Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко та Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко.

Столиця вже вдруге приймає фінальну частину відбору до збірної України Ігор Нескорених.

Цього року у відборі до Національної команди, що представлятиме Україну на світових «Іграх Нескорених» (Invictus Games) в австралійському Сіднеї, беруть участь 175 учасників з 23 регіонів. Вони представляють Збройні сили України, Національну гвардію, Національну поліцію, Державну прикордонну Службу та Службу безпеки України, добровольчі підрозділи та ветеранство. До складу збірної України будуть відібрані 15 спортсменів.

«Ви стали героями двічі. Вперше – коли стали на захист своєї Вітчизни і ціною власного здоров’я змогли зупинити агресора. І вдруге – коли кинули виклик своїм ранам. Коли змогли подолати біль і зневіру… І тепер вам випало стати героями втретє. Представити нашу країну на світових змаганнях Invictus Games. Показати всьому вільному світові, що Україна – нація нескорених, що Україна – нація мужніх, що Україна – нація героїв. Відчути підтримку не лише українців, а й людей з усього світу», – зазначила Віце-прем’єр-міністр, звертаючись до учасників змагань.

Серед учасників змагань є ветерани та військовослужбовців Державної прикордонної служби, які зазнали травм, поранень або захворювань під час бойових дій. Зокрема, серед представників прикордонного відомства Віктор Шинкарук, Олександр Ходос, Максим Схаб'юк, Рустам Росул, Юрій Козловський та інші.

Протягом дня всі учасники змагань випробовуватимуть свої сили у 8  дисциплінах. Після цього відбудеться церемонії нагородження, де назвуть імена переможців. Саме з них в подальшому буде обрано остаточний склад збірної, його мають оголосити на початку червня.

Вболіватимемо разом з усією Україною за всіх учасників змагань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси